25 April 2009

25 April 2009 - Tinggal 5 Hari lagi. Coundown to 30 April 2009

Hari ini tinggal 5 hari lagi sebelum 12 tgh malam 30 April 2009. Di kaunter BPPC semakin ramai yang hadir ke Pejabat LHDN diseluruh Malaysia. Jumlah petugas ditambah untuk melayan pembayar cukai yang datang mendapatkan perkhidmatan.

Untuk hari ini dan esok kaunter dibuka dari jam 8.00 pagi hingga 6 petang. dan minggu hadapan kaunter dibuka sehingga jam 10 malam. Seperti biasa hari terakhir iaitu 30 April dijangka kaunter tidak akan lengang sehingga jam 12 tgh malam. Sepertimana tahun tahun sudah.

Jadi ambillah kesempatan ini untuk datang dan bertanya segala kemusykilan dan seterusnya mengisi Borang BE samada secara Manual atau E-filing.

Juga jangan dilupa sekiranya ada cukai atau baki cukai yang perlu dibayar bayaran perlu dibuat pada atau sebelum 30 April 2009 juga. Tidak perlu tunggu apa-apa Notis taksiran dari LHDN kerana di dalam Sistem Taksir Sendiri, Pembayar cukai yang mengira cukai mereka sendiri dan Borang BE tersebut disifatkan sebagai Notis Taksiran. Tiada lagi Notis Taksiran dihantar kecuali untuk Taksiran Tambahan dan Taksiran Kurangan dan juga Taksiran untuk Borang yang lewat diterima.

Bayaran Boleh dibuat di CIMB Bank,Public Bank, Maybank, dan Kaunter Bayaran diJalan Duta. Sekiranya ada Internet Banking boleh juga membuat bayaran di laman web Bank yang sama di atas. Selain itu LHDN juga ada perkhidmatan e-payment melalui FPX dilaman web e-filing.

Rasanya itu sahaja maklumat pagi ini.

Cukai dihujung jari anda. Jom e.

1 ulasan:

  1. Salam ziarah. Mungkin ini dapat membantu kita diwaktu gawat sekarang.

    Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

    BalasPadam